Termékek

Minőség és fenntarthatóság

Recepty

Cégünk

Helyszínek

Ehrmann Logo
Vanilla bliss balls innen: @luciemin

Hozzávalók

  • 16 db golyóhoz a következőkre lesz szükségünk:
  • 1 db Ehrmann vaníliás High Protein puding
  • 50 g kesudió
  • 20 g mandulaliszt
  • 70 g kókuszliszt
  • 60 g mandula- vagy kesudióvaj
  • 20 g cikóriaszirup vagy méz
  • 30 g kókuszolaj
  • 20 g csokoládéforgács (ideális esetben cukormentes étcsokoládé)
  • fél teáskanál fahéj
  • egy csipet só

Az elkészítés menete:
Egy nagyobb tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót (a csokoládédarabok kivételével) – a kókusz- és mandulalisztet, a fahéjat, a sót és a kesudiót. Keverjük össze az egészet kanállal.

Ezután adjuk hozzá a mandulavajat, a cikóriaszirupot és az összes fehérjepudingot ugyanabba a tálba. Turmixoljunk össze mindent botmixerrel. Nem kell a keveréket teljesen „pépesre” turmixolni, csak óvatosan, hogy a dió textúrája érezhető maradjon a golyókban. Ha a száraz keverék részben a tálhoz tapad, akkor kézzel/kanállal keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a keverékhez a (lehetőleg kissé megolvasztott) kókuszolajat. Az egész leturmixolt keveréket kézzel gyúrjuk össze a kókuszolajjal, hogy sima tésztát kapjunk.

Végül adjuk hozzá a csokoládédarabokat, és forgassuk bele a keverékbe.

Az így kapott tésztából formázzunk körülbelül evőkanálnyi nagyságú golyókat. Ez a mennyiség körülbelül 16 azonos méretű golyóhoz elegendő. A kész golyókat zárt edényben kb. 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe (és így is tároljuk a golyókat).