
Hozzávalók
- áfonyás High Protein joghurt
- esetleg: csokoládés High Protein mousse
- 250 ml langyos zsíros tej
- 1 1/2 teáskanál aktív szárított élesztő
- 3 3/4 csésze liszt
- 1 teáskanál só
- 4 evőkanál nádcukor
- 2 tojás
- 70 g szobahőmérsékletű, felkockázott vaj
- 1 tojás
- 500 ml tejszín
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 2 bögre fagyasztott áfonya
- 5 evőkanál nádcukor
- fél citrom leve
- porcukor
Az elkészítés menete:
1. Keverjük össze a langyos tejet és a száraz élesztőt egy közepes tálban, amíg az élesztő fel nem oldódik. Ezután néhány percre tegyük félre.
2. Tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, és keverjük össze.
3. Adjuk hozzá a tejet, az élesztőt és a tojást a száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverjük össze.
4. Mixerrel 5-10 percig keverjük, amíg sima tésztát kapunk.
5. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat a tésztához.
6. Tegyük a tésztát meleg helyre, fedjük le, és hagyjuk megkelni, amíg a duplájára kel.
7. Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Osszuk fel a tésztát 10 egyenlő részre (kb. 95 g), és formázzunk belőle sima golyókat. Préseljük ki belőlük az összes légbuborékot.
8. Tegyük őket a tepsibe, fedjük le, és hagyjuk pihenni 1 órán át.
9. Kenjük meg őket felvert tojással, és süssük 20 perc alatt aranyszínűre.
10. Egy lábosban melegítsük fel az áfonyát, a citromlevet és a cukrot. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra a lángot. Amikor a folyadék kb. 10 perc elteltével szirupossá válik, vegyük le a tűzről. Tegyük félre, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az áfonyaszósz még jobban be fog sűrűsödni.
11. Vágjuk félbe a briósokat és töltsük meg áfonyás High Protein joghurttal. Azok, akik a csokoládét kedvelik, használhatják a csokoládés High Protein mousse-t is.
12. Szórjuk meg a briósokat porcukorral.