Termékek

Minőség és fenntarthatóság

Recepty

Cégünk

Helyszínek

Ehrmann Logo
High Protein briós

Hozzávalók

  • áfonyás High Protein joghurt
  • esetleg: csokoládés High Protein mousse
  • 250 ml langyos zsíros tej
  • 1 1/2 teáskanál aktív szárított élesztő
  • 3 3/4 csésze liszt
  • 1 teáskanál só
  • 4 evőkanál nádcukor
  • 2 tojás
  • 70 g szobahőmérsékletű, felkockázott vaj
  • 1 tojás
  • 500 ml tejszín
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 2 bögre fagyasztott áfonya
  • 5 evőkanál nádcukor
  • fél citrom leve
  • porcukor

Az elkészítés menete:
1. Keverjük össze a langyos tejet és a száraz élesztőt egy közepes tálban, amíg az élesztő fel nem oldódik. Ezután néhány percre tegyük félre.

2. Tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, és keverjük össze.

3. Adjuk hozzá a tejet, az élesztőt és a tojást a száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverjük össze.

4. Mixerrel 5-10 percig keverjük, amíg sima tésztát kapunk.

5. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat a tésztához.

6. Tegyük a tésztát meleg helyre, fedjük le, és hagyjuk megkelni, amíg a duplájára kel.

7. Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Osszuk fel a tésztát 10 egyenlő részre (kb. 95 g), és formázzunk belőle sima golyókat. Préseljük ki belőlük az összes légbuborékot.

8. Tegyük őket a tepsibe, fedjük le, és hagyjuk pihenni 1 órán át.

9. Kenjük meg őket felvert tojással, és süssük 20 perc alatt aranyszínűre.

10. Egy lábosban melegítsük fel az áfonyát, a citromlevet és a cukrot. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra a lángot. Amikor a folyadék kb. 10 perc elteltével szirupossá válik, vegyük le a tűzről. Tegyük félre, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az áfonyaszósz még jobban be fog sűrűsödni.

11. Vágjuk félbe a briósokat és töltsük meg áfonyás High Protein joghurttal. Azok, akik a csokoládét kedvelik, használhatják a csokoládés High Protein mousse-t is.

12. Szórjuk meg a briósokat porcukorral.